Asu lähellä koulua & keskustaa Vaasassa!

Kesävuokrasopimus ja alivuokraus

Kevät on täydessä vauhdissa ja monet jo suunnittelevat kesätöitään ja asumisjärjestelyitään.

Hallitus on päättänyt ottaa ”kesävuokran” yhdeksi vaihtoehdoksi joka saattaa helpottaa taloudellisissa sekä myös käytännön järjestelyissä niiden osalta jotka vuokraavat asuntoja Lärkanissa mutta eivät kuitenkaan käytä asuntojaan kesäkuukausina.

Kesävuokra

Avaimet luovutetaan pois kesäksi jolloin heinäkuu on vuokravapaa

Kaikilla vuokralaisilla joilla on ”toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus”, on mahdollisuus käyttää kesävuokraa siinä tapauksessa että asuntoa ei käytetä kesällä. Kesävuokra edellyttää että asunnon avaimet jätetään Retta Isännöintiin kesäksi, tällöin heinäkuu on vuokravapaa.

Ilmoitus on tehtävä ennen 15. toukokuuta, mikäli aikoo käyttää kesävuokraa ja jättää avaimensa vuokranantajalle kesäkuukausiksi (kesäkuu ja heinäkuu). Avaimet luovutetaan viimeistään ensimmäisenä arkipäivänä kesäkuussa ja ne voidaan noutaa aikaisintaan ensimmäisenä arkipäivänä elokuussa. Tässä tapauksessa heinäkuu on vuokravapaa. Vuokra maksetaan normaalisti kesäkuusta ja elokuusta.

Kesävuokrasopimus allekirjoitetaan samalla kun avaimet luovutetaan toimistolle. Avaimia ei voi noutaa sopimuksesta poikkeavana ajankohtana. Huoneiston vuokrasopimus sekä kopio avainten luovutuskuittauksesta on otettava mukaan avaimia takaisin noudettaessa.

Ilmoita sähköpostilla osoitteeseen larkan@retta.fi mikäli aiot käyttää kesävuokramahdollisuutta. Ilmoita myös arvioimasi ajankohta jolloin avaimet noudetaan elokuussa. Avaimet luovutetaan / noudetaan toimiston aukioloaikojen mukaan, ma-to klo 10-16 sekä pe 10-14.

Alivuokraus (jälleenvuokraaminen)

Edelleen voi vuokralainen vuokrata asuntonsa alivuokralaiselle kesäksi tai muuksi määräajaksi (maks. lukukausi). Vuokralainen hoitaa itse alivuokrasopimuksen ja on vastuussa siitä että vuokrat maksetaan Lärkanille. Mikäli asunto vuokrataan ”alivuokralaiselle”, myöskin siitä tulee ilmoittaa Retta Isännöinti Oy:hyn. Vuokranantajalle tulee ilmoittaa ketä asuu asunnossa, yhteystiedot sekä mille ajalle asunto on vuokrattu. Ilmoita asiasta sähköpostilla osoitteeseen larkan@retta.fi.

Älä unohda muistuttaa Lärkanin säännöistä ja muista myöskin varmistaa että alivuokralaisellasi on kotivakuutus, se on oltava vaikka asuisikin asunnossa vain tilapäisesti.

On myöskin tärkeää että asukkaita Lärkanissa muistavat että tehokkain tapa parantaa turvallisuutta ja estää ulkopuolisten henkilöiden pääseminen taloon ( ja täten myöskin vähentää riskiä asuntomurroille tms) on se että jokainen asukas nostaa omaa tarkkaavaisuutta em. asioiden suhteen. Eli varmistakaa aina että ovet menevät kunnolla kiinni niistä kuljettaessa ettekä päästä ulkopuolisia taloon tai edes rappukäytävään.

Ottakaa isännöintitoimistoon mikäli haluatte ilmoittaa poikkeavasta toiminnasta talossa.
Niiden osalta jotka ovat muuttamassa talosta pois kevään aikana, muistattehan että irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi.